Ceban le cere membrilor CMC să permită deschiderea teraselor: „Abia au ieșit dintr-o campanie și au intrat în alta”
Full Article 3 minutes read

Ceban le cere membrilor CMC să permită deschiderea teraselor: „Abia au ieșit dintr-o campanie și au intrat în alta”

Primarul capitalei Ion Ceban a cerut consilierilor municipali să permită deschiderea teraselor. De asemenea, edilul a acuzat că unii membri ai Consiliului Municipal ar fi intrat în campanie electorală și merg la televiziuni ca să scoată în evidență problemele din oraș. Anterior, consilierul municipal din partea PAS Alex Trubca a acuzat conducerea Primăriei că a introdus un amendament, prin care gheretele de cafea ar fi transformate în terase în detrimentul cafenelelor și barurilor.

În debutul ședinței Primăriei din 11 mai, primarul capitalei s-a arătat nemulțumit de faptul că „unii” scot în evidență problemele orașului vechi de zeci de ani, iar pe de altă parte și-ar atribui succesele înregistrate.

„Îmi pare foarte rău că mulți au intrat deja în campanie electorală și toate succesele și le atribuie. La unele greșeli sunt buni să arate cu degetul și parcă e o orchestră din diferite persoane, instituții, care caută gropile care sunt de 50 de ani nereparate. Știm că există probleme în Chișinău, pe diferite sectoare. Știm și că nu toate problemele pot fi reparate într-un an sau într-o lună”, a menționat Ceban.

Edilul a transmis un mesaj pentru consilierii municipali. Acesta i-a îndemnat să semneze decizia prin care să fie permisă deschiderea teraselor.

„Consilierilor care abia au ieșit dintr-o campanie și au intrat în alta le sugerez să semneze decizia prin care să permită teraselor să lucreze și să nu caute nod în papură. Unde se întâmplă o problemă, ei apar ca prin minune la unele posturi de televiziune. Faptul că sunt sfetnici și „доносчики” (rus. „pârâtori”) din colectiv care le aruncă câte un os – cunoaștem. Și cunoaștem și persoanele”, a mai spus Ceban.

Anterior, primarul a acuzat fracțiunea PAS din cadrul CMC că refuză să semneze decizia cu privire la aprobarea modificărilor în regulamentul care prevede amenajarea teraselor. De cealaltă parte, consilierii PAS susțin că ar fi fost introdus un amendament prin care s-ar urmări protejarea intereselor gheretelor care comercializează cafea.

„Cafenelele și barurile au fost cel mai mult afectate de pandemie. Restricțiile impuse de autorități au lovit dur agenții economici și au lăsat mii de oameni fără un loc de muncă. Ceea ce însă propune Ion Ceban nu este susținerea sectorului, ci susținerea gheretelor milionare în detrimentul cafenelelor și barurilor”, a scris pe 29 aprilie Alex Trubca.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: