Ceban scoate angajații întreprinderilor municipale la lucru în weekend. Decizia CSE
Full Article 2 minutes read

Ceban scoate angajații întreprinderilor municipale la lucru în weekend. Decizia CSE

Angajații întreprinderilor municipale ar putea fi atrași la muncă suplimentară în afara orelor de program sau a zilelor de odihnă. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Situații Excepționale a Municipiului Chișinău astăzi, 11 august. Potrivit deciziei, angajații vor fi remunerați corespunzător pentru munca suplimentară efectuată.

„Se permite conducătorilor întreprinderilor municipale să atragă angajații la muncă suplimentară în afara orelor de program sau a zilelor de odihnă, cu remunerarea corespunzătoare, în conformitate cu legislația în vigoare”, se arată în decizia CSE Chișinău.

Amintim că în seara zile de 9 august, salvatorii au fost solicitați să intervină în mai multe localități din țară, inclusiv în Chișinău, la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente. În urma intemperiei, un bărbat și-a pierdut viața în Chișinău, în timp ce se deplasa spre domiciliu. Poliția a spus că victima a fost electrocutată, după ce ar fi călcat în apă, unde erau căzute la pământ două fire de electricitate.

Potrivit edilului de Chișinău, ploaia torențială a adus pagube de aproximativ 17 milioane de lei municipalității. Ion Ceban a menționat că banii vor fi folosiți la înlăturarea consecințelor din mai multe școli și grădinițe, instituții sociale, cât și la reparația acoperișurilor din capitală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: