Ploaia de marți ar costa Chișinăul 17 milioane de lei: școli și grădinițe afectate
Full Article 2 minutes read

Ploaia de marți ar costa Chișinăul 17 milioane de lei: școli și grădinițe afectate

Ploaia torențială din seara zilei de 9 august din Chișinău a adus pagube de aproximativ 17 milioane de lei. Primarul Ion Ceban a menționat că banii vor fi folosiți la înlăturarea consecințelor din mai multe școli și grădinițe, instituții sociale, cât și la reparația acoperișurilor din capitală. 

„Pagubele încă sunt estimate. La această etapă pe domeniul educației, în școli și grădinițe unde au căzut arbori, unde au fost deteriorate acoperișurile, geamurile, sunt cifrate la 12,5 milioane lei. În instituțiile sociale – aproximativ 2,5-3 milioane lei”, a anunțat Ceban, menționând că încă se fac unele evaluări.

Edilul a menționat că la această etapă, estimările pagubelor se cifrează la aproximativ 17 milioane lei.

„Dezastrul pe care mi l-am închipuit este departe de ceea ce avem în realitate, după ce am făcut estimările din teren”, a precizat Ceban.

Primarul a mai spus că 585 de copaci au ajuns la pământ sau au fost grav afectați.

Întrebat dacă vor fi compensate pagubele locuitorilor capitalei, Ceban a menționat: „Ceea ce ține de acoperișuri, cu certitudine vom interveni. Primăria a fost dintotdeauna alături de oameni. O să-i ajutăm și de data aceasta”.

Amintim că ieri, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a decis alocarea din fondul de rezervă al capitalei 2,5 milioane de lei pentru înlăturarea consecințelor intemperiei.

De menționat, edilul Ion Ceban, în cadrul unei ședințe operative din 10 august a Primăriei, le-a dat la dispoziție trei zile regiilor din capitală pentru „a face curat în Chișinău”.

În seara zile de 9 august, salvatorii au fost solicitați să intervină în mai multe localități din țară, inclusiv în Chișinău, la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente. Iar un bărbat și-a pierdut viața în Chișinău, în timp ce se deplasa spre domiciliu. Poliția a spus că victima a fost electrocutată. Bărbatul ar fi călcat în apă, unde erau căzute la pământ două fire de electricitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: