Ceban susține că i s-ar cere să „oprească” troleibuzele din cauza crizei de energie electrică. Replica Guvernului
Full Article 3 minutes read

Ceban susține că i s-ar cere să „oprească” troleibuzele din cauza crizei de energie electrică. Replica Guvernului

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că circulația troleibuzelor din capitală ar putea fi sistată din cauza riscului de a rămâne fără curent electric. Edilul nu a precizat când ar putea fi oprită activitatea transportului public și a recunoscut că nu primit o solicitare oficială în acest sens. Contactatați de NM, reprezentanții Guvernului au precizat că nu intenționează să facă un astfel de demers.

În cadrul ședinței săptămânale a Primăriei din 24 octombrie, Ion Ceban a declarat că locuitorii municipiului Chișinău ar putea rămâne fără troleibuze. De vină ar fi deficitul de energie electrică.

„Mi se tot transmite prin persoana a treia sau persoana a patra, prin diferite persoane, să oprim cele 360 și zilnic 332 de unități de troleibuze la linie, deoarece riscăm să nu avem curent electric. Azi posibil să avem, mâine poate să nu ne ajungă. Nu avem nici o informație oficială, nici o solicitare în scris. Asta ar însemna că noi trebuie să oprim transportul în baza la ce? Nici un primar și nici un președinte de raion nu au fost întruniți pentru a se discuta cu noi ce acțiuni întreprindem la fiecare etapă. Dacă nu vom avea această solicitare în scris noi nu vom stopa transportul. Cum să explicăm oamenilor că de mâine vor merge pe jos la lucru? Aceste schimbări trebuiesc comunicate, avertizate și implimentate. Oamenii trebuie să cunoască”, a declarat Ceban.

Totodată, edilul a îndemnat instituțiile municipale să enonomisească electricitatea, pentru a evita o eventuală criză energetică.

Vreau să vedem ce se întâmplă în ceea ce ține de criza energetică nemijlocit, pentru că am auzit tot felul de văicăreli la televizor, dar până la ziua de astăzi nu avem o claritate ce se întâmplă, care sunt scenariile, cine și cum trebuie să acționeze. Am văzut că cei de la guvernare ne îndeamnă să economisim, să stingem becurile, hai să nu lucrăm noaptea și să stăm cu lumânările aprinse. Cu certitudine, rog toate instituțiile municipale să intervină pentru a face cât se poate de mult economie în activitățile pe care le gestionez”, a spus primarul.

NM a solicitat o reacție din partea Guvernului, care nu a confirmat informația difuzată de către Ion Ceban.

Guvernul nu intenționează să transmită o astfel de cerere la primărie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Anastasia Taburceanu.

***

Amintim că, începând cu 24 octombrie, Republica Moldova va avea un deficit de energie electrică, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Oficialul a declarat că contractele comerciale semnate de SA Energocom nu vor acoperi tot consumul între orele 07:00 și 23:00.  În acest sens, ministrul reiterează apelul de a economisi energia electrică. În același timp, el a spus că deocamdată nu sunt planificate deconectări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: