Alegerile locale noi preconizate pentru 15 mai în unele localități din țară nu vor avea loc 
Full Article 2 minutes read

Alegerile locale noi preconizate pentru 15 mai în unele localități din țară nu vor avea loc 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis, în cadrul ședinței de astăzi, suspendarea executării hotărârilor cu privire la organizate alegeri locale noi din 15 mai 2022 în mai multe localități din țară. Decizia a fost adoptată drept urmare declarării de către Parlamentul Republicii Moldova a stării de urgență pentru 60 de zile, începând cu 24 februarie curent.

De menționat că CEC stabilise anterior desfășurarea, pe 15 mai 2022, a alegerilor locale noi pentru 10 localități din țară.

Este vorba despre comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Păulești, raionul Călărași; comuna Alexăndrești și satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni.

Totodată, în această zi, urma să fie aleasă și noua componență a Consiliului comunal Lozova din raionul Strășeni.

Imediat după ridicarea stării de urgență sau după modificarea hotărârii Parlamentului prin care a fost instituită starea de urgență, Comisia Electorală Centrală va stabili o altă dată pentru organizarea scrutinului în localitățile vizate.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: