CEC a decis: Organizațiile necomerciale vor putea presta servicii cu plată concurenților electorali
Full Article 2 minutes read

CEC a decis: Organizațiile necomerciale vor putea presta servicii cu plată concurenților electorali

Organizațiile necomerciale vor putea presta servicii cu plată concurenților electorali. Este hotărârea Curții Constituționale, după ce deputatul Sergiu Litvinenco a contestat unele prevederi din Legea cu privire la organizațiile necomerciale, care le interzic acestora să presteze servicii pentru concurenții electorali în perioada campaniei electorale.

„Organizațiile necomerciale pot presta servicii cu titlu oneros pentru potențialii concurenți electorali în afara campaniei electorale. Limitarea temporară a acestei posibilități are consecințe asupra dreptului de proprietate. Așadar, Curtea nu a identificat motive pertinente care ar justifica aplicarea interdicției prestării serviciilor oneroase doar față de organizațiile necomerciale, având în vedere că Legea le permite organizațiilor necomerciale să presteze aceste servicii în afara campaniei electorale”, se spune în hotărâre.

Autorul sesizării a declarat că versiunea finală a articolului diferă conceptual de proiectul de lege aprobat de guvern. În versiunea aprobată de executiv se menționează că „în perioada campaniei electorale, organizația necomercială nu poate susține material sau nu poate presta gratuit servicii concurenților electorali sau nu poate face agitație electorală”.

În versiunea după votarea de către parlament în a doua lectură a proiectului de lege, acest articol prevede că „în perioada campaniei electorale, organizația necomercială nu poate presta servicii și sau susține material sau gratuit concurenții electorali și nu poate face agitație electorală”.

Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: