CEC va ataca la CSJ decizia Curții de Apel. Instituția insistă pe excluderea lui Balinschi din cursa electorală de la Hâncești
Full Article 1 minutes read

CEC va ataca la CSJ decizia Curții de Apel. Instituția insistă pe excluderea lui Balinschi din cursa electorală de la Hâncești

Comisia Electorală Centrală va atacat la Curtea Supremă de Justiție decizia Curții de Apel Chișinău, care a respins solicitarea CEC-ului de a anula înregistrarea lui Vitalie Balinschi în cursa electorală de la Hâncești. 

„Curtea de Apel a recunoscut legalitatea deciziilor CEC cu privire la sancționarea concurentului electoral Partidul Politic Șor pentru nerespectarea prevederilor legale ce țin de finanțarea campaniei electorale. Totodată, CEC își exprimă dezacordul cu opinia Curții de Apel privind disproporționalitatea pedepsei or, același concurent electoral, a admis 3 încălcări consecutive, sancțiunea legală, în acest caz, fiind anularea înregistrării acestuia”, se anunță într-un comunicat al Comisie Electorale Centrale.

Menționăm că marți, 10 martie, Curtea de Apel Chișinău a respins cererea CEC, care a solicitat excluderea candidatului Partidului Șor din cursa electorală de la Hâncești.

Solicitarea CEC-ului vine în contextul examinării unei sesizări depuse de către Partidul Liberal, care relevă unele încălcări ale prevederilor legale comise de Partidul Șor, în cadrul desfășurării campaniei electorale. Potrivit sursei citate, acestea se referă la utilizarea unor fonduri financiare și materiale nedeclarate, în partea ce ține de organizarea transportării alegătorilor în scopuri electorale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: