CEC propune validarea mandatului de deputat pentru socialistul Adrian Lebedinschi. Averea acestuia (DOC)
Full Article 3 minutes read

CEC propune validarea mandatului de deputat pentru socialistul Adrian Lebedinschi. Averea acestuia (DOC)

Comisia Electorală Centrală (CEC) va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat în Parlament a candidatului supleant Adrian Lebedinschi. NM a analizat declarația de avere a fostului deputat, care urmează să revină în Legislativ.

Mandatul a devenit vacant după ce Igor Dodon a renunțat la fotoliul de deputat.

„CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. În conformitate cu prevederile legale, CEC va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat în Parlament candidatului supleant Adrian Lebedinschi de pe lista aceluiași bloc electoral”, se arată în comunicatul de presă.

Nu este primul mandat de deputat pentru socialist. Potrivit declarației de avere și interese personale depuse în 2021, Adrian Lebedinschi a obținut pe parcursul anului curent un venit salarial în mărime de 191 de mii de lei în calitate de parlamentar. Soția sa, Veronica Lebedinschi, care este directorul Centrului Republican de Protezare, Ortopedie și Reabilitare, a obținut un salariu de 166 mii de lei.

Adrian Lebedinschi a obținut un venit de 6 mii de euro din vânzarea unui automobil de model Mercedes E220. De asemenea, în 2020, el a obținut o pensie în mărime de peste 70 de mii de lei, o indemnizație de invaliditate în mărime de aproape 6 mii de lei și două compensații neimpozitabile, de la parlament: una în mărime de 101 mii de lei pentru cheltuieli legate de îndeplinirea atribuțiilor de
serviciu, cheltuieli protocolare și de promovare și alta, în mărime de 10,4 mii de lei – pentru cheltuieli de tratament.

Viitorul deputat socialist a declarat patru terenuri agricole, pe care le deține în proprietate, cumpărate în 2013, 2014 și 2015, însă nu a indicat valoarea lor. Cel mai mic măsoară 0,05 ha, unul – 1,69 ha, iar alte două – 2,35 ha (din care deține câte o jumătate).

Pe numele soților Lebedinschi este înregistrat un apartament cumpărat în 2019, cu suprafața de 221 m2, al cărei valoare este estimată la doar 57 500 euro. Adrian Lebedinschi deține și un Lexus ES300H, produs în 2019 și cumpărat în 2020 cu 20 de mii de euro. Soția sa conduce un Hyundai Santa Fe, produs în 2014 și cumpărat doi ani mai târziu cu circa 9 mii de euro.

De asemenea, lui Adrian Lebedinschi îi aparține SRL-ul Lolid Impex (a cărui valoare indicată este de 5400.00 lei) și Utilitas group
SRL, cu aceeași valoare indicată în declarație. El deține și 50% din Biroul de avocați Lebedinky&Partners BAA și 25% din LPNP Tax
Solutions, a cărei valoare de cumpărare indicată constituie 1350 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: