CEDO a acceptat solicitarea lui Năstase cu privire la radierea dosarului: „Voi continua lupta cu cel care a comandat crima invalidării mandatului meu de Primar”
Full Article 2 minutes read

CEDO a acceptat solicitarea lui Năstase cu privire la radierea dosarului: „Voi continua lupta cu cel care a comandat crima invalidării mandatului meu de Primar”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a acceptat cererea depusă de fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, cu privire la radierea cazului său împotriva Republicii Moldova, care se referă la invalidarea rezultatelor scrutinului din 2018. Despre aceasta a anunțat astăzi, 10 noiembrie, Năstase pe rețelele de socializare.

Andrei Năstase susține că cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să fie condamnați pentru crimele unei grupări criminale, de aceea el a solicitat radierea de la CEDO a cazului său împotriva Republicii Moldova.

„La 3 Iunie 2018 am devenit în mod democratic Primar al Chișinăului. Regimul Plahotniuc, prin justiția aservită, a anulat alegerile de la Chișinău.

A trebuit să mă adresez la CtEDO. În toamna anului 2019, prin comunicarea cazului Guvernului R. Moldova, instanța europeană a obligat justiția eliberată temporar de regimul oligarhic să anuleze actul criminal și să mă repună în drepturi.

Ca urmare, considerând nedrept ca statul și cetățenii țării să fie condamnați pentru crimele unei grupări criminale, tot oamenii fiind și cei care ar suporta prețul crimelor comise de niște politicieni corupți, am solicitat radierea de la CEDO a cazului împotriva Republicii Moldova și am decis să continui lupta cu cel care a comandat crima invalidării mandatului meu de Primar General al Capitalei, numitul Plahotniuc, dar și cu complicii săi, cei care au profitat de pe urma acestei crime, Ion Ceban și Igor Dodon”, a scris Năstase.

În acest sens, fostul lider al Platformei DA informează că astăzi Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a acceptat cererea.

Amintim că pe 3 iunie 2018, Andrei Năstase a fost ales primar al municipiului Chișinău cu peste 52% din voturi și cu un avantaj de 12 643 de voturi față de candidatul PSRM de atunci, Ion Ceban. În următoarele trei săptămâni, pe rând, Judecătoria Chișinău, Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție au invalidat alegerile din cauza unui mesaj video, în care acesta i-a îndemnat pe locuitorii capitalei să meargă la vot, fără a le sugera pe cine să voteze.

Pe 31 octombrie Andrei Năstase a anunțat că va ataca la CEDO decizia prin care magistrații moldoveni au decis scoaterea Crucifixului de la MAI, instalat de Năstase în perioada când era ministru de Interne.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: