Cehia oferă Moldovei un grant de peste 7 mln lei pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din țară
Full Article 2 minutes read

Cehia oferă Moldovei un grant de peste 7 mln lei pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din țară

Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății va fi dotată cu 20 de paturi și alte dispozitive medicale necesare. Un suport financiar în acest sens, în valoare de peste 7 mln lei, va fi oferit Republicii Moldova de către Guvernul Republicii Cehe, sub formă de grant. Perioada de implementare a acestui proiect este 5 decembrie 2021 – 30 septembrie 2022, anunță Ministerul Sănătății, pe 4 decembrie.

„Dotarea Secției de Terapie Intensivă va permite Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății să ofere asistență de înaltă calitate unui număr mai mare de pacienți, mai ales în contextul pandemiei COVID-19. Perioada de implementare a acestui proiect e 5 decembrie 2021 – 30 septembrie 2022”, se arată într-o notă emisă de Ministerul Sănătății.

Anterior, Ministerul Sănătății a implementat alte două proiecte cu suportul Guvernului Republicii Cehe. Mai exact, în perioada 01 iulie – 30 octombrie 2020, prin intermediul grantului de peste 3 mln lei a fost dotată secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului Raional Călărași cu paturi și dispozitive medicale. În aceeași perioadă, țara noastră a beneficiat de un alt grant de peste 3 mln, fiind posibilă dotarea secției de terapie intensivă din cadrul Spitalului Raional Căușeni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: