Cei €12 mii, ajunși în mâinile escrocilor la Ungheni, au fost adunați pentru tratamentul unei femei care suferă de cancer
Full Article 3 minutes read

Cei €12 mii, ajunși în mâinile escrocilor la Ungheni, au fost adunați pentru tratamentul unei femei care suferă de cancer

Cei 12 mii de euro, ajunși în mâinile escrocilor la Ungheni, au fost adunați pentru tratamentul unei femei care suferă de cancer. Iar victima care a căzut în plasa escrocilor este mama femeii în vârstă de 68 de ani. Potrivit surselor NewsMaker, doar o parte din banii femeii au fost recuperați de polițiști. Pe ceilalți, tânărul care avea rol de curier a reușit să-i transmită altor persoane. Acum, femeia diagnosticată cu cancer solicită ajutor pe online pentru că urmează să treacă cursul de chimioterapie. „Nu se știe câte cursuri vor urma timp de un an”, a comunicat aceasta. 

Pe 3 iulie, o femeie s-a plâns pe Facebook că mama s-a a devenit victima escrocilor și că aceștia i-au luat banii adunați pentru tratamentul ei. „Astăzi escrocii la Ungheni au furat banii adunați pentru tratamentul meu. Au sunat-o pe mama și i-au spus că eu am nimerit în accident, iar mama care era deja îngrijorată de diagnosticul meu a fost ușor înșelată”, a comunicat Iulia Zaremba, atașând în postare plângerea depusă la poliție.

În aceeași zi, femeia a cerut ajutor de la oameni pentru că urmează să treacă cursul de chimioterapie. „Mi-am petrecut luna iunie dorind să nu accept realitatea diagnosticului și într-o serie de examinări de la ecografia mamară până la RMN cerebral cu contrast. Financiar sunt treizeci de mii de lei, emoțional – șoc, frică și dorință de a auzi „ne-am greșit”. Și a început așteptarea îngrijorată pentru etapa 1 a tratamentului pentru cancerul de sân. Acum mă așteaptă un curs de 4 tratamente de chimioterapie. Nu se știe câte cursuri vor urma timp de un an. Sper că voi auzi de la medic – „ați învins””, a scris femeia. Ea a adăugat că „o vizită întâmplătoare la medic” a dus „la un diagnostic de cancer la sân” și a cerut ajutor de la oameni. 

Pe 5 iulie, polițiștii au venit cu detalii în acest caz. Oamenii legii au declarat că o femeie de 68 de ani a rămas fără 12 mii de euro. Aceasta a spus polițiștilor că i-a transmis unei persoane necunoscute și că s-a întâmplat pe 3 iulie. Ea a fost apelată de o altă femeie, care s-a dat drept angajată a organelor de drept, și care a anunțat-o că fiica ei a comis un accident rutier în urma căruia o persoană a avut de suferit. Astfel, i s-a cerut bani „pentru a restitui paguba părții vătămate, iar fiica sa să fie eliberată”. Femeia a dat banii unui tânăr de 18 ani din Ungheni, care ulterior a fost reținut la Chișinău. Potrivit oamenilor legii, acesta acea rolul de curier. Audiat de polițiști, tânărul a declarat că pentru acest serviciu a fost achitat cu 500 de euro și 200 de dolari. Detalii AICI.

Sursele NewsMaker au declarat că doar o parte din banii femeii au fost recuperați. Aceștia au fost găsiți la băiat, pe ceilalți tânărul a reușit să-i transmită altor persoane. Sursele redacției au mai spus că tânărul a primit banii de la femeie în euro și că acesta a reușit să-i schimbe în lei. Banii găsiți asupra lui urmează să fie restituiți femeii.

Anterior, Iulia Zaremba, femeia care a rămas fără bani, a oferit un interviu pentru NewsMaker. Ea a vorbit despre „lumea lui Harry Potter”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: