Cei nouă moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au decolat de la Cairo spre Chișinău. MAEIE: „În curând vor ajunge acasă”
Full Article 2 minutes read

Cei nouă moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au decolat de la Cairo spre Chișinău. MAEIE: „În curând vor ajunge acasă”

Cei nouă moldoveni evacuați pe 10 noiembrie di Fâșia Gaza în Egipt, au decolat din Cairo, unde au fost cazați între timp, spre Republica Moldova. Aceștia ar urma să ajungă la Chișinău în această seară, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Igor Zaharov, pentru NM.

„Cetățenii Republicii Moldova au decolat de la Cairo și vor ajunge în curând acasă, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este un zbor organizat în cooperare cu autoritățile ucrainene”, a declarat Igor Zaharov.

Precizăm că în Fâșia Gaza a mai rămas o familie de moldoveni, care așteaptă să fie evacuată din zona de conflict. Anterior, MAEIE a precizat pentru NM că depune toate eforturile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

***

Amintim că, pe 9 noiembrie, 36 de persoane originare din Republica Moldova, care au fost ajutate de autoritățile române să părăsească Fâșia Gaza, au ajuns la Chișinău. Acestea au fost întâmpinate inclusiv de către premierul Dorin Recean.

Autocarul a ajuns la Chișinău în jurul orei 13:00. Printre pasageri erau și bebeluși. Lars Johan Lönnback, șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM) a declarat pentru presă că persoanele ajutate să părăsească Gaza vor rămâne la Chișinău „pentru cel puțin două” zile, după care vor fi găzduite de prieteni și rude.

Ulterior, pe 10 noiembrie, MAEIE a anunțat că ați 9 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fâșia Gaza, în dimineața zilei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: