Încă 9 cetățeni ai Moldovei au fost evacuați din Fâșia Gaza. Aceștia au ajuns în Egipt
Full Article 2 minutes read

Încă 9 cetățeni ai Moldovei au fost evacuați din Fâșia Gaza. Aceștia au ajuns în Egipt

9 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fâșia Gaza în dimineața de 10 noiembrie. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Igor Zaharov. În ajun, 36 de persoane originare din Moldova și stabilite în Fâșia Gaza au ajuns la Chișinău.

„Astăzi dimineață alți 9 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Fâșia Gaza în Egipt, cu sprijinul partenerilor noștri ucraineni. Acum ei toți se află în siguranță. Detalii suplimentare vor urma mâine”, a precizat Igor Zaharov.

În ajun, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Mihai Mîțu, a declarat că în Fâșia Gaza rămâneau 18 persoane originare din Moldova, care doreau să fie evacuate, însă au fost nevoie să rămână.

***

Pe 9 noiembrie, 36 de persoane originare din Republica Moldova, care au fost ajutate de autoritățile române să părăsească Fâșia Gaza, au ajuns la Chișinău. Acestea au fost întâmpinate inclusiv de către premierul Dorin Recean.

Autocarul a ajuns la Chișinău în jurul orei 13:00. Printre pasageri erau și bebeluși. Lars Johan Lönnback, șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM) a declarat pentru presă că persoanele ajutate să părăsească Gaza vor rămâne la Chișinău „pentru cel puțin două” zile, după care vor fi găzduite de prieteni și rude.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: