Cele 72 de ore de la reținerea lui Stoianoglo au expirat. Ce urmează?
Full Article 2 minutes read

Cele 72 de ore de la reținerea lui Stoianoglo au expirat. Ce urmează?

Termenul de detenție a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo a expirat la ora 17:48. Sunt exact 72 de ore de când acesta a fost reținut.

Decizia judecătorului privind plasarea acestuia în arest nu a fost deocamdată făcută publică. Anterior, procurorul Victor Furtună a declarat că nu știe ce se va întâmpla dacă termenul de detenție va expira, iar decizia privind plasarea acestuia în arest nu va fi încă luată.

Potrivit avocatului Vadim Vieru, potrivit Constituției, termenul maxim de dentenție este de 72 de ore: „Dacă nu va fi eliberat la expirarea acestui termen – este o încălcare a legii”, a precizat acesta.

Amintim că, în dimineața de 8 octombrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a început să examineze demersul privind plasarea lui Stoianoglo în arest pentru 30 de zile. Pe 5 octombrie, el a fost reținut de angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS), pe numele său fiind deschis un proces penal cu 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente.

În aceeași zi, CSP l-a suspendat din funcția de procuror general. La fel, au fost suspendați din funcție și adjuncții lui Stoianoglo de la Procuratura Generală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: