Cele mai bune investigații jurnalistice ale anului 2020, desemnate la Chișinău. Cine a fost premiat?
Full Article 2 minutes read

Cele mai bune investigații jurnalistice ale anului 2020, desemnate la Chișinău. Cine a fost premiat?

Asociația Presei Independente a premiat cele mai bune investigații jurnalistice ale anului 2020. Premiul mare a revenit jurnalistului de la Ziarul de Gardă, Victor Moșneag.

Potrivit asociației, la categoria „Investigația anului 2020 în mass-media națională”, locul I i-a revenit investigației Toți oamenii președintelui, autor: Victor Moșneag, „Ziarul de Gardă”. Două investigații au fost desemnate câștigătoare ale locului II: Spitalul neglijenței lor, autoare: Felicia Crețu și echipa proiectului media CU SENS și Afaceri subterane: Marea privatizare, semnată de Ion Preașcă, RISE Moldova. Pe locul III, la fel, au fost desemnate două investigații câștigătoare: Portretul unui șef de la ANP: Trăiește în casa mamei pensionare, primește donații de zeci de mii de euro de la rude și figurează într-un dosar pierdut de R. Moldova la CtEDO, autor: Anatolie Eșanu, „Ziarul de Gardă” și Laboratorul de fake news (I). Creatorul de Iurie Sănduța, RISE Moldova.

Asociația a menționat că materialele jurnaliștilor au fost evaluate de un juriu format din experți în jurnalism, investigații și lupta împotriva corupției. Laureații au primit burse de la Fundația Friedrich Naumann de la 500 la 1 000 EURO pentru a desfășura o investigație privind corupția sau delapidarea ajutorului financiar din partea UE.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: