Cererile avocaților au fost admise de instanță „întru respectarea drepturilor procedurale”. Reacția Curții de Apel la declarațiile PG
Full Article 2 minutes read

Cererile avocaților au fost admise de instanță „întru respectarea drepturilor procedurale”. Reacția Curții de Apel la declarațiile PG

Toate ședințele de judecată în dosarul lui Plahotniuc au fost amânate la cererile avocaților, „fiind admise de instanță nu în scop de tergiversare, dar întru respectarea drepturilor procedurale, inclusiv dreptului la proces echitabil al participanților”. Despre acest lucru a anunțat Curtea de Apel Chișinău. Reacția vine după ce Procuratura Generală și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu multiplele amânări privind examinarea recursului avocaților împotriva arestului lui Plahotniuc.

„Toate aceste aspecte sunt bine cunoscute procuraturii, de aceea considerăm că nu acțiunile magistraților Curții de Apel Chișinău servesc temei de careva suspiciuni și dau motive de îngrijorare, ci încercările persoanelor interesate sub diferite pretexte de a amâna examinarea cauzei respective”, se anunță în comunicatul instituției.

„Referirea procuraturii la tergiversarea procesului investigației fraudei bancare, în contextul duratei procedurii de examinare a recursului avocaților împotriva arestării preventive aplicate față de Plahotniuc Vladimir, o considerăm deplasată și irelevantă. La fel o catalogăm ca o încercare a organului de urmărire penală de a justifica durata termenului de investigare a fraudei bancare”, a mai comunicat Curtea de Apel Chișinău.

Menționăm că astăzi, 12 iunie, Procuratura Generală a anunțat că „lasă loc pentru interpretări și aprecieri ambigue poziția Curții de Apel Chișinău care a cincea oară consecutiv amână examinarea și luarea a unei decizii pe acest caz”.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: