„Cetățenii îi vor putea sancționa pe politicienii cinici”. Partidul condus de Ion Chicu va participa la alegerile parlamentare
Full Article 2 minutes read

„Cetățenii îi vor putea sancționa pe politicienii cinici”. Partidul condus de Ion Chicu va participa la alegerile parlamentare

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de fostul prim-ministru Ion Chicu, va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Într-un comunicat de presă publicat pe 5 mai, reprezentanții formațiunii și-au motivat decizia prin dorința de „a oferi cetățenilor țării o alternativă pragmatică haosului și dezbinării, instaurate de către partidele care s-au perindat până acum în Parlament și care urmăresc doar magulirea propriilor orgolii și ambiții fără de sfârșit”.

Membrii Consiliului Politic Național, reunit în ședință, au decis unanim că PDCM trebuie să participe în acest scrutin electoral.

„Timpul este prea scump pentru Republica Moldova, iar noi experimente politice doar vor amplifica bătăliile, haosul și sărăcia. Acum, cetățenii îi vor putea sancționa pe politicienii populiști și cinici, care au pierdut simțul realității și sunt gata să distrugă din temelie acest stat”, a declarat președintele PDCM, Ion Chicu, care a subliniat că oamenii așteaptă o schimbare fundamentală de atitudine din partea politicienilor.

Alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru data de 11 iulie.

***

Anunțul despre înființarea unui nou partid a fost făcut de Ion Chicu pe 18 martie, în cadrul unei emisiuni televizate. Din formațiune fac parte mai mulți foști membri ai guvernului, inclusiv Viorica Dumbrăveanu.  Alexandru Botnari, primarul mun.Hâncești este vicepreședintele partidului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: