Ion Chicu și unii dintre foștii săi colegi din guvern plănuiesc crearea unui nou partid
Full Article 2 minutes read

Ion Chicu și unii dintre foștii săi colegi din guvern plănuiesc crearea unui nou partid

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, ia în considerare posibilitatea înființării unui nou partid. În cadrul ediției din 17 martie a emisiunii „Politica Natației Morari” de la TV8, acesta a precizat că noua formațiune va fi una de centru-dreapta și va avea drept obiectiv integarea europeană a țării și consolidarea societății.

Ion Chicu a precizat că, din noua formațiune ar putea face parte unii dintre foștii colegi din Guvern.

„Admit posibilitatea, am mai multe discuții cu mai mulți colegi inclusiv din Guvern cu care am avut onoarea să muncesc, primari, reprezentanții ong-urilor, deja nu mai sunt atât de categoric că nu mă voi implica, dar un plan bine formulat încă nu am”, a declarat fostul premier.

Chicu spune că discuțiile cu oamenii în perioada când exercita funcția de prim-ministru l-au determinat să se gândească la posibilitatea schimbării lucrurilor în țară, prin crearea unui partid  politic și accederea la putere.

„Este la etapa discuțiilor, sunt încă multe necunoscute la care trebuie să găsim răspuns. Finanțarea va fi clară, începând de la cotizații și terminând cu diferite sponsorizări care n-ar trebui să te oblige la nimic”, a spus Ion Chicu.

Ion Chicu a adăugat că deja a fost rezervată la Agenția Servicii Publice denumirea viitoarei formațiuni politice.

***

Ion Chicu a devenit noul prim-ministru al Republicii Moldova pe 14 noiembrie 2019, după demiterea cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Acesta a fost învestit cu voturile a 62 de deputați PSRM și PDM (înainte de plecările masive din PDM). Înainte de a prelua funcția de prim-ministru, Ion Chicu a fost consilierul președintelui Igor Dodon.

Pe 23 decembrie 2020, Ion Chicu a demisionat din funcția de prim-ministru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: