CG Corp Global va achiziționa 70,84% din Union Bank Colombo (UBC)
Full Article 3 minutes read

CG Corp Global va achiziționa 70,84% din Union Bank Colombo (UBC)

Miliardarul nepalez, inclus în lista Forbes, Binod Chaudhary, proprietarul holdingului CG Corp Global, din care face parte și compania de telefonie mobilă Moldcell, a anunțat achiziția acțiunilor majoritare United Bank of Colombo, Sri Lanka.

Achiziția a 70,84% din acțiunile UBC a avut loc prin prin filiala CG Capital Partners Singapore, companie cu capital privat înființată în Singapore sub umbrela CG Corp Global. Astfel, Președintele CG Corp Global, își face prima incursiune în industria serviciilor financiare din Sri Lanka. UBC se numără printre cele douăsprezece bănci listate din Sri Lanka, cu o capitalizare de piață de 9,1 miliarde LKR.

În 2001, Chaudhary Group a făcut o investiție semnificativă în Taj Samudra Colombo prin societatea mixtă Indian Hotels Corporation Limited (IHCL). În timp ce alți investitori nu au fost dispuși să ia în considerare nicio investiție în Sri Lanka, țară aflată în mijlocului unui război civil, Chaudhary Group a văzut oportunități în țara devastată de război, un gest apreciat nu doar de guvernul de la acea vreme, ci și de industrie în general. Aceasta a fost, de asemenea, prima investiție a lui Binod Chaudhary în industria ospitalității, care numără astăzi 11 proprietăți în 6 țări, în parteneriat cu IHCL.

CG Corp Global va achiziționa 70,84% din Union Bank Colombo (UBC)„În acest moment, Sri Lanka trece prin vremuri foarte grele și întâmpină dificultăți în atragerea fondurilor străine și a investițiilor, chiar și prin intermediul FMI”, a menționat președintele CG Corp Global, Binod Chaudhary. „Băncile sunt supuse unei presiuni extraordinare, la fel și debitorii. Și încă o dată, în ciuda tuturor acestor dificultăți economice, am decis să investim în Sri Lanka. Știm că va fi dificil, însă această acțiune fortifică încrederea și legăturile noastre cu Sri Lanka”, a declarat Binod Chaudhary despre investiția sa în cea de-a 8 cea mai mare bancă din Sri Lanka.

Incursiunea inițială în Taj Samudra l-a determinat pe Binod Chaudhary să investească în douăsprezece proprietăți diferite, în parteneriat cu Jetwing Hotels Group și Ceylon Hotels Corporation. Chaudhary Group este, de asemenea, cel mai mare acționar al Nabil Bank, care este în prezent cea mai mare bancă din sectorul privat din Nepal, după recenta achiziție a Nepal Bangladesh Bank.

CG Corp Global este un conglomerat multinațional din Nepal, fondat cu 140 de ani în urmă. Afacerile sale includ servicii financiare, bunuri de larg consum, educație, ospitalitate, energie, electronice de larg consum, imobiliare, biotehnologie și medicină alternativă. Compania are o prezență globală cu 123 de mărci și 160 de companii în 15 verticale de afaceri diferite de pe cinci continente și peste 15.000 de angajați răspândiți în 32 de țări, toate operând cu un angajament față de sustenabilitate. Chaudhary Group acordă prioritate inițiativelor din domeniul social (educație, sănătate și sport), economic și de mediu prin Fundația Chaudhary.

Compania Moldcell fondată în 2000 este un operator digital de telecomunicații din Republica Moldova ce oferă inovații digitale și o gamă largă de planuri tarifare, produse și servicii de înaltă calitate prin intermediul rețelei sale de magazine situate prin toată Republica precum și magazinului online Moldcell eShop.

Din 25 martie 2020 este parte a Grupului CG Corp Global.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: