Charles Michel îl felicită pe Putin pentru „victoria zdrobitoare”, deși alegerile abia au început: „Fără libertate. Fără alternativă”
Full Article 2 minutes read

Charles Michel îl felicită pe Putin pentru „victoria zdrobitoare”, deși alegerile abia au început: „Fără libertate. Fără alternativă”

Șeful Consiliului European Charles Michel l-a felicitat sarcastic pe președintele rus Vladimir Putin, care candidează pentru un nou mandat, cu „victoria zdrobitoare” în cadrul alegerilor, deși cursa electorală abia a început. Oficialul european a sugerat că scrutinul prezidențial din Federația Rusă nu este unul democratic, iar oamenii nu au o alternativă pentru Putin. 

Doresc să îl felicit pe Vladimir Putin pentru victoria zdrobitoare în alegerile care încep astăzi. Fără opoziție. Fără libertate. Fără alternativă”, a scris Charles Michel pe X (fostul Twitter).

Alegerile prezidențiale din Rusia au loc în perioada 15-17 martie. În cadrul cursei electorale participă 4 persoane: președintele în exercițiu Vladimir Putin și politicienii Nikolai Haritonov, Leonid Sluțki și Vladislav Davankov. Haritonov, Davankov și Sluțki nu condamnă invazia asupra Ucrainei, declanșată la ordinul lui Putin, și nici nu îl critică pe liderul rus. Lideri mondiali, activiști și oameni de rând sunt de părere că scrutinul prezidențial din Rusia este doar o formalitate, iar alegerile vor fi falsificate pentru ca învingător să fie declarat Vladimir Putin, care deține puterea în stat de 24 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: