Chicu: Prima moldoveancă depistată cu COVID-19 ar putea fi externată în curând
Full Article 2 minutes read

Chicu: Prima moldoveancă depistată cu COVID-19 ar putea fi externată în curând

Prima femeie din Republica Moldova care a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19 ar putea fi externată, întrucât starea ei de sănătate s-a îmbunătățit. Anunțul a fost făcut dumincă, 15 martie, de către premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică. Acesta le-a mulțumit medicilor pentru profesionalism.

„Avem progres foarte bun și suntem bucuroși pentru starea primei paciente care a fost confirmată. În pofida complicațiilor generate de celelalte boli cronice pe care le avea doamna, astăzi se simte cu mult mai bine și noi sperăm mult că în următoarele zile va fi posibil ca doamna să fie externată, fapt care va demonstra profesionismul și atitudinea medicilor noștri”, a anunțat șeful executivului.

De asemenea, premierul le-a adresat un mesaj de felicitare medicilor din Republica Moldova. Ion Chicu a menționat că săptămâna viitoare este critică pentru Republica Moldova.

„În funcție de cum ne mobilizăm săptămâna viitoare depinde dacă această epidemie va căpăta amploare sau o vom putea controla și stăpâni”, a anunțat prim-ministrul.

Amintim că o femeie din Republica Moldova care a revenit pe 7 martie cu o cursă Milano-Chișinău este primul pacient diagnosticat pozitiv cu COVID-19 dințară. Aceasta a fost internată la Spitalul Republican, iar starea ei era gravă, în special din cauza faptului că suferea și de alte boli cronice: diabet zaharat, hipertensiune arterială și obezitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: