Chicu: Transportul interurban de pasageri ar putea fi sistat. Când va fi luată decizia
Full Article 2 minutes read

Chicu: Transportul interurban de pasageri ar putea fi sistat. Când va fi luată decizia

Transportul public ar putea să nu mai circule prin localitățile și raionele din Republica Moldova. O decizie definitivă în acest sens urmează să fie luată luni, 16 martie. Informația a fost confirmată pentru NM de către premierul Ion Chicu.

„O asemenea decizie încă nu este luată, însă este mult probabilă. Mâine vom decide”, a precizat șeful guvernului, contactat de NM.

Totodată, prim-ministrul Republicii Moldova a precizat că în cazul taximetrelor nu sunt prevăzute asemenea măsuri.

„Taxiul va funcționa. Nu putem paraliza totul”, a explicat premierul.

Amintim că în Republica Moldova a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou. Astfel, toate școlile și grădinițele au fost închise. La fel, din 17 martie va fi sistat în totalitate traficul aerian.

Totodată, începând de luni, 16 martie, vor funcționa numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

Precizăm că în Republica Moldova au fost confirmate 12 cazuri de infectare cu COVID-19. În același timp, 27 de persoane sunt suspecte, iar  8158 se află sub supraveghere la domiciliu. În context, Ministerul Sănătății și reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății recomandă izolarea la domiciliu drept metoda cea mai eficientă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului de tip nou.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: