Chicu: Urmează noi anti-recorduri. Suntem pregătiți pentru 500-600 de cazuri de coronavirus pe zi
Full Article 2 minutes read

Chicu: Urmează noi anti-recorduri. Suntem pregătiți pentru 500-600 de cazuri de coronavirus pe zi

Premierul Ion Chicu a anunțat că, potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, în această săptămână urmează să fie înregistrate, zilnic, circa 500-600 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Declarația a fost făcută pe 15 iunie, după ședința cu președintele Igor Dodon și speakerul parlamentului, Zianaida Grecianîi.

Premierul Ion Chicu susține că numărul mare de cazuri noi de COVID-19 care a fost înregistrat pe parcursul săptămânii trecute este o caracteristică pe plan mondial, atât pentru țările din Europa, cât și cele din CSI. Potrivit acestuia, Moldova nu poate bloca, din nou, economia, pentru că se va intra într-o altă criză: „imposibilitatea de a achita salarii și pensii și imposibilitatea oamenilor de a se întreține”. Mai mult, șeful executivului a anunțat că trendul negativ se va menține și în săptămâna curentă.

„Din păcate, în această săptămână, este aproape sigur că vom avea din nou anti-recorduri și la noi și în lume. Reluarea anumitor activități economice de la 1 iunie va fi resimțită săptămâna aceasta. Specialiștii spun că pot fi și 500-600 de cazuri pe zi. Suntem pregătiți, dar îndemnăm cetățenii să se protejeze. Pe parcursul săptămânii, colegii vor desfășura încă în jur de 2 000 de paturi în instituțiile medicale, dar și la Moldexpo pentru a face față noului val de infectări”, a anunțat Chicu.

Ion Chicu neagă informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora R. Moldova este pe primul loc la capitolul decese.

„Ne îngrijorează și condamnăm speculațiile unor actori politici care induc societatea în eroare, lasă impresia că R. Moldova este pe primul loc la decese, că e catastrofă. Situația este dificilă peste tot, inclusiv la noi. Ceea ce se spune despre rata deceselor este neadevărat, la noi continuă să fie 3,6%, pe când în lume este de 6,5%, în țările vecine este peste 6%. Au un singur scop, de a destabiliza situația în țară, pentru a veni ei la putere. Ei ar fi valul trei de virus”, a mai spus Chicu.

Potivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova, din 7 martie până în prezent, au fost înregistrate peste 11,7 mii de cazuri de COVID-19. peste 6 600 de oameni s-au însănătoșit, iar 406 au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: