China a aprobat vaccinul Sinopharm împotriva coronavirusului pentru utilizare la scară largă
Full Article 2 minutes read

China a aprobat vaccinul Sinopharm împotriva coronavirusului pentru utilizare la scară largă

China a aprobat vaccinul Sinopharm împotriva coronavirusului. În urma studiilor, acesta a demonstrat o eficiență de 79%. Vaccinul a fost testat clinic în mai multe state, iar în China era deja utilizat în cadrul campaniei pentru imunizarea urgentă a populației contra COVID-19, scrie RBC.

Agenția chineză pentru medicamente a aprobat vaccinul inactiv împotriva coronavirusului, elaborat de compania China National Biotec Group (CNBG) pentru utilizarea la scară largă.

Compania producătoare a menționat în anunțul pentru presă că, pe viitor, va fi necesar de urmărit în permanență eficiența și durata răspunsului imun creat de vaccin.

Reprezentanții companiei au precizat că preparatul este eficient în proporție de 79,3%. Concluzia a fost făcută în urma rezultatelor celei de-a treia etape de studiu clinic și corespunde standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Vaccinul Sinopharm a fost testat clinic și în alte state, în afară de China, inclusiv în Iordania, Peru, Argentina, Emiratele Arabe Unite și Bahrain. În ultimele două țări menționate, preparatul a fost deja aprobat pentru utilizare la scară largă.

Preparatul este era utilizat în China, în cadrul programului de imunizare urgentă, care a început în iulie. Potrivit Associated Press (АР), peste 1 mln de lucrători medicali și alte categorii sociale au fost deja vaccinate cu Sinopharm și preparatul altui producător – Sinovac.

Cel puțin 5 producători din China sunt în curs de elaborare a vaccinului contra COVID-19, scrie AP.

***

Coronavirusul de tip nou, denumit ulterior COVID-19, a fost identificat pentru prima oară pe 12 decembrie 2019, în orașul Wuhan din China. De atunci, peste 83 mln de oameni au contractat virusul, iar 1,8 mln au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: