facebook.com

Chironda i-a solicitat lui Ceban inițierea unei anchete de serviciu în privința arhitectului-șef al mun. Chișinău. Care este motivul?

Viceprimarul capitalei Victor Chironda i-a solicitat primarului general, Ion Ceban, să inițieze o anchetă de serviciu în privința Svetlanei Dogotaru, arhitectul-șef al municipiului Chișinău și șefa Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. 

„Am susținut o conferință de presă în care am expus poziția mea referitor la tentativele de autorizare a demolării Hotelului Național din centrul capitalei. Având în vedere cele expuse în conferință, constat o lipsă de profesionalism și responsabilitate din partea șefului Direcției de Arhitectură și Urbanism și arhitectului-șef al orașului, doamna Svetlana Dogotaru, care permite beneficiarului să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism și să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive, sau o tentativă de a justifica cu orice preț intenția beneficiarului de a iniția procesul de demolare a hotelului”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, Chironda i-a solicitat lui Ion Ceban să inițieze o anchetă de serviciu în privința Svetlanei Dogotaru și să o suspende din funcție pe durata anchetei.

„Am solicitat primarului general inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra dna. Svetlana Dogotaru și asupra executorilor care au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021, și au admis sau au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național”, a mai scris Chironda.

NM a încercat să obțină un comentariu din partea Svetlanei Dogotaru. La momentul publicării știrii, NM nu a primit nici un răspuns.

Ulterior, Ion Ceban a venit cu o reacție la acest subiect.

„Astăzi am văzut că un viceprimar s-a dat cu părerea referitor la unele subiecte care țin de activitate și eu voi comenta în detaliu când mă vor întoarce de la Buzău”, a spus Ceban într-un live pe Facebook.

Nota Informativa PG Hotel N… by Victor Chironda

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

MAE: Plahotniuc nu are pașaport diplomatic moldovenesc valabil

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat că oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, care a fost arestat în Grecia, nu deține niciun pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Precizare vine în contextul informațiilor poliției elene despre perchezițiile în vila în care se ascundea Plahotniuc, în care au fost găsite 17 pașapoarte false din diferite țări.

Vladimir Plahotniuc în prezent, nu deține un pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Pașaportul i-a fost anulat imediat după încetarea mandatului de deputat și radiat din evidențele ministerului, conform procedurilor legale. Autoritățile competente, naționale și internaționale, au fost informate în mod corespunzător”, a transmis MAE.

Amintim că, pe 22 iulie, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc a fost reținut în Grecia. Presa a scris că, împreună cu Plahotniuc, a mai fost reținut ex-deputatul Constantin Țuțu, considerat omul de încredere al oligarhului. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial de autoritățile din Republica Moldova.

Potrivit presei, Plahotniuc și Țuțu locuiau de mai mult timp într-o vilă luxoasă din sudul Atenei. Poliția greacă a percheziționat deja locuința, unde a depistat aproximativ 155 000 de euro, 17 pașapoarte false din diverse state, telefoane mobile și computere, precum și câteva ceasuri de lux. De asemenea, oamenii legii au confiscat un automobil marca Skoda Kodiaq, folosit de Plahotniuc pentru deplasări.

Pe 23 iulie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat, cu referire la datele autorităților elene, că Plahotniuc a fost plasat în arest preventiv pentru 40 de zile. În ajun, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a anunțat deja că a demarat procedurile de extrădare.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Oligarhul, care se afla în urmărire internațională, este învinuit în țara noastră de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: