Chironda spune că paza nu i-a permis accesul în Primăria Chișinău: „Însă a coborît dl. Fadei Nagacevschi”
Full Article 3 minutes read

Chironda spune că paza nu i-a permis accesul în Primăria Chișinău: „Însă a coborît dl. Fadei Nagacevschi”

„Prieteni, cum am anunțat, astăzi m-am prezentat la locul de muncă”, anunță Victor Chironda pe Facebook, menționând că paza nu i-a permis accesul la Direcția Resurse Umane în vederea perfectării actelor necesare pentru preluarea atribuțiilor de viceprimar al capitalei. Chironda mai declară că a fost întâlnit de Fadei Nagacevschi care i-a spus că Ceban nu are încredere în fostul său coleg, dar nici funcții libere de viceprimar și birouri nu mai sunt. 

„Paza nu mi-a permis să merg la Direcția Resurse Umane, însă a coborît dl. Fadei Nagacevschi care m-a anunțat că “vor veni cu un răspuns în scris la cererea mea” dar “domnul primar nu are încredere în mine și funcții libere de viceprimar și birouri nu sunt””, declară Chironda.

Tot el spune că l-a anunțat pe Nagacevschi că „atîta timp cît nu există o altă decizie sau un răspuns în scris, eu mă consider viceprimar în funcție, indiferent de faptul că am un birou sau nu”.

„Eu nu lupt pentru funcții și birouri. Eu lupt pentru restabilirea adevărului și pentru o primărie curată și responsabilă, care nu își bate joc de funcționari și cetățeni. În perioada următoare exact asta voi face”, a adăugat Chironda, pe Facebook.

***

Amintim că fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda, a spus că de astăzi va reveni la Primăria Chișinău. Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a admis recursul său și a suspendat executarea deciziei Consiliului municipal Chișinău.

La scurt timp după anunțul lui Chironda, a venit cu o reacție primarul capitalei Ion Ceban. El a declarat că votul de încredere al viceprimarului Chironda a fost retras. „Lucrez cu echipa pe care o aleg”, a adăugat Ceban. Totodată, Ceban a spus că birouri libere nu mai sunt.

Viceprimarul Fadei Nagacevschi a venit și el cu o reacție după ce Victor Chironda a declarat că intenționează să revină la Primărie. Nagacevschi i-a reproșat fostului viceprimar că nu a reușit să se descurce în domeniul arhitecturii, iar în cel juridic „nu are de unde să se descurce”.

Pe 23 iunie, printr-o dispoziție a primarului general, Ion Ceban, au fost redistribuite atribuțiile între viceprimarii capitalei. Astfel, Chironda a gestionat doar Direcția corespondență, petiții și audiență.

Pe 2 iulie, prin decizia Consiliului Municipal Chișinău, Chironda a fost demis din funcția de viceprimar al capitalei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: