Chișinău: Peste 100 de blocuri locative cu mansardă vor fi inspectate
Full Article 2 minutes read

Chișinău: Peste 100 de blocuri locative cu mansardă vor fi inspectate

Reprezentanții Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) au demarat acțiunile de evaluare și prevenire a riscului la incendiu la blocurile locative cu etaj mansardă. În comun cu reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Primăriei municipiului Chișinău urmează să inspecteze peste 100 de blocuri locative.

Potrivit unui comunicat emis pe 6 noiembrie, în procesul de evaluare a blocurilor, inspectorii verifică toate căile de evacuare a fumului, prezența actelor de verificare a canalelor de ventilare, starea tehnică a rețelelor și instalațiilor electrice, precum și protecția termică a elementelor constructive combustibile.

Pe parcursul derulării inspecției tehnice, reprezentanții IGSU vor informa persoanele responsabile de gestionarea blocurilor locative cu etaj mansardă despre riscurile apariției unor eventuale situații de urgență, precum și despre acțiunile care trebuie întreprinse în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

În urma evaluării riscului de incendiu, reprezentanții AST vor întocmi un raport cu privire la starea de apărare împotriva incendiilor a obiectivelor supuse evaluării și va transmite instituțiilor de resort prescripții obligatorii spre executare.

Amintim că pe 23 octombrie, mansarda unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al capitalei a fost cuprinsă de flăcări. În urma incendiului 20 de familii au rămas fără locuințe.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: