Chișinău și Bălți: Cluburile de noapte își sistează activitatea, iar concertele în aer liber se suspendă (DOC)
Full Article 2 minutes read

Chișinău și Bălți: Cluburile de noapte își sistează activitatea, iar concertele în aer liber se suspendă (DOC)

În localitățile cu prag de alertă roșu, inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți, se sistează activitățile din incinta cluburilor de noapte și a ringurilor de dans. De asemenea, se sistează evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte și festivaluri. Măsurile au fost incluse în hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 22 septembrie.

Potrivit celei mai recente decizii a CNESP, vor fi organizate la capacitate de 50% din numărul de locuri existente în interior pentru
activitățile din incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, în spații închise și deschise, cu obligația ca toți vizitatorii/clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

De asemenea, se sistează activitățile din incinta cluburilor de noapte și ringurilor de dans, dar și evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte, festivaluri.

***

Prin certificat Covid-19 se înțelege oricare din următoarele documente:
a) certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital); dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
b) concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19; actul confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19 este valabil pe durata perioadei de 90 de zile de la data efectuării investigației;
c) rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test rapid de diagnostic AgSarsC-oV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau test PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).

De la prezentarea certificatului Covid-19 se scutesc persoanele sub 18 ani.

Pragul de alertă roșu se instituie în localitățile în care incidența de cazuri de infecție cu COVID-19 constituie 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii populație pentru ultimele 7 zile cumulativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: