Chișinăul, după forumul din Tallinn: Țările Baltice sprijină aspirațiile europene ale Moldovei și salută reformele implementate
Full Article 2 minutes read

Chișinăul, după forumul din Tallinn: Țările Baltice sprijină aspirațiile europene ale Moldovei și salută reformele implementate

Consolidarea parteneriatului strategic cu statele membre ale Uniunii Europene, principalele provocări în parcursul european, precum și schimbul bunelor practici prin prisma experienței țărilor baltice privind aderarea la UE, au constituit cele mai importante aspecte discutate în marja Forumului ,,Granițele Europei: extinderea într-o epocă de război și alianțe” desfășurat în perioada 10-12 aprilie la Tallinn, Estonia. La eveniment au participat și reprezentanți ai Biroului pentru integrare europeană de la Chișinău, precum și oficiali din Ucraina, Armenia, Estonia, Letonia, Lituania și Finlanda.

Direcția comunicare și instruiri a Biroului pentru Integrare Europeană informează că delegația țării noastre a prezentat progresele țării noastre în implementarea reformelor administrative și evoluțiile privind realizarea recomandărilor Comisiei Europene. De asemenea, potrivit sursei citate, au fost puse în discuție cele mai stringente provocări în parcursul de aliniere la prevederile legislației europene, precum și impactul războiului din Ucraina asupra procesului de aderare la Uniunea Europeană.

„În cadrul Forumului, oficialii statelor baltice au manifestat sprijinul lor ferm pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova și au salutat progresul semnificativ în domeniul reformelor. De asemenea, aceștia au declarat că vor susține inițiativa organizării primei Conferințe Interguvernamentale UE-Republica Moldova, pe durata președinției belgiene”, anunță sursa citată.

În context, potrivit comunicatului, delegația de la Chișinău a reafirmat „angajamentul ferm de a avansa cu pași siguri spre integrarea europeană și a mulțumit pentru sprijinul partenerilor europeni, subliniind oportunitatea valoroasă privind schimbul de bune practici și consolidarea parteneriatului cu statele membre ale UE”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: