Chișinăul, în contextul situației din Israel: Nu avem informații despre cetățeni moldoveni luați prizonieri sau victime
Full Article 3 minutes read

Chișinăul, în contextul situației din Israel: Nu avem informații despre cetățeni moldoveni luați prizonieri sau victime

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu unele precizări în legătură cu deteriorarea situației de securitate în Israel. Instituția de la Chișinău a declarat că până la acest moment nu are informații despre cetățeni ai Republicii Moldova care ar fi fost luați prizonieri sau ar fi printre victime. 

Ministerul de la Chișinău a declarat că pe 8 octombrie, guvernul Statului Israel a anunțat oficial instituirea stării de război pe întreg teritoriul său.

În acest context, Ministerul a amintit că Ambasada Republicii Moldova în Israel funcționează în regim de alertă, 24/7.

În cadrul MAEIE, a fost creată o celulă de criză, care monitorizează în mod continuu situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada țării noastre și alte instituții responsabile”, a comunicat Ministerul.

La fel, Ministerul Afacerilor Externe a declarat că până la acest moment nu are informații despre cetățeni ai Republicii Moldova care ar fi fost luați prizonieri sau ar fi printre victime.

De asemenea, Ambasada Republicii Moldova a primit în jur de 30 de cereri de informații de la cetățenii noștri cu privire la statusul zborurilor comerciale. Cetățenii noștri sunt ghidați și asistați în aceste demersuri de către personalul diplomatic al ambasadei. Aeroportul principal al țării, Ben Gurion, funcționează în mod obișnuit, iar zborurile sunt efectuate din terminalul 3. Spațiul aerian al Israelului este deschis. Una dintre cele două companii aeriene moldovenești continuă să opereze zboruri comerciale conform programului. În calitate de alternativă, cetățenii noștri pot utiliza rutele comerciale către București. Următoarele zborurile comerciale pe cursa Tel-Aviv – Chișinău sunt programate pentru: 10.10.2023; 11.10.2023; 12.10.2023 și 15.10.2023″, a comunicat Ministerul.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: [email protected]

telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

 +373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

 mail: [email protected]

***

Potrivit postului israelian Kan, numărul morților din Israel a depășit cifra de 600. Iar peste 200 de persoane au suferit răni. 

Oficial, în Israel se află aproximativ 20 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătorul de cuvânt al diplomației de la Chișinău, Igor Zaharov. Potrivit Ministerului de Externe, până la moment, autoritățile nu au primit nicio solicitarea de asistență din partea diasporei moldovenești din Israel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: