Chișinăul, îngrijorat de creșterea cazurilor COVID-19: Este posibilă o contagiozitate sporită cu noua tulpină Kraken
Full Article 2 minutes read

Chișinăul, îngrijorat de creșterea cazurilor COVID-19: Este posibilă o contagiozitate sporită cu noua tulpină Kraken

Șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă a anunțat că în capitală se înregistrează o creștere a cazurilor de infecție cu noul Coronavirus. Oficialul a atenționat populația despre o posibilă contagiozitate sporită cu tulpina Kraken. Totodată, Gîlcă a anunțat că săptămâna trecută 3 persoane au decedat din cauza virusului. NM a solicitat în acest sens informații de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pentru a clarifica dacă cazurile despre care a vorbit Gîlcă au fost incluse în bilanțul publicat săptămâna trecută sau sunt cazuri noi. 

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău din 30 ianuarie, Gîlcă a declarat că săptămână trecută în Chișinău s-au înregistrat mai puține cazuri cu infecții respiratorii. Cu privire la cazurile de gripă, el a spus că „rămânem încă în alertă”.

Totodată, oficialul a menționat că în municipiu se înregistrează o creștere a cazurilor de Covid.

„Cu referire la infecția noului Coronavirus – Covid-19, aici suntem îngrijorați despre o tendință de creștere a infecțiilor. Săptămâna trecută, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 104 cazuri de Covid și 3 cazuri de deces din cauza Covid și patologiilor asociate”, a comunicat Gîlcă.

„În acest context rămânem îngrijorați, prioritizăm în continuare vaccinarea anti-covid. Atenționăm asupra posibilei contagiozități sporite cu noua tulpină Covid-19 numită Kraken”, a spus oficialul, menționând că în Chișinău activează la moment două instituții unde sunt internați pacienții cu Covid.

NM a cerut mai multe informații de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică cu privire la datele oferite de Boris Gîlcă. Deocamdată nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: