Chișinăul, luat cu asalt de insecte aparent necunoscute. Primăria cere ajutorul ANSA și a Institutului de Zoologie
Full Article 50 second read

Chișinăul, luat cu asalt de insecte aparent necunoscute. Primăria cere ajutorul ANSA și a Institutului de Zoologie

Întrepriderea municipală ”Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” s-a autosesizat cu privire la apariția pe teritoriul municipiului Chișinău a unor insecte aparent necunoscute, de dimensiuni mici. Reprezentanții instituției au cerut ajutorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Institutului de Zoologie.

Pentru a putea determina originea acestor specii precum și în scopul prevenirii unui eventual pericol asupra sănătății populației Î.M. ”Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a venit cu demersuri către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Institutul de Zoologie pentru a determina specia, aria de răspandire, pericolul asupra sănătății populației și metodele de combatere a acestor insecte.

„Doar în urma verificărilor pot fi stabilite măsuri eficiente de intervenție și să ne asigurăm anume de ce instituție depinde combaterea insectelor și ce acțiuni pot fi întreprinse”, se arată în declarația publicată pe 16 septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: