Cinci intoxicaţii cu monoxid de carbon, înregistrate în ultimele 48 de ore
Full Article 1 minutes read

Cinci intoxicaţii cu monoxid de carbon, înregistrate în ultimele 48 de ore

Pe parcursul ultimelor 48 de ore la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 20 solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv cinci cazuri de intoxicație acută cu monoxid de carbon.

În noaptea zilei de 4 ianuarie, a fost recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru trei minori din raionul Nisporeni. În câteva minute, echipa de pe ambulanță a intervenit la fața locului și a depistat trei copii intoxicați, cu vârstele cuprinse între șase luni și doi ani. A fost acordat de urgență primul ajutor medical la etapa de prespital, iar minorii au fost transportați la Spitalul Raional Nisporeni.

În aceeași zi, a fost înregistrat încă un caz de intoxicație în raionul Drochia. O tânără de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale prespitalicești. Pacienta a fost transportată în stare stabilă la Spitalul Raional Drochia.

Pe parcursul ultimelor 48 de ore de activitate, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 4224 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești au fost transportați 1466 pacienți, dintre care 1275 maturi și 191 copii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: