Cinci membri a două grupări criminale, reținuți pentru trafic de droguri. Ce pedeapsă riscă?
Full Article 2 minutes read

Cinci membri a două grupări criminale, reținuți pentru trafic de droguri. Ce pedeapsă riscă?

Cinci membri a două grupări criminale specializate în contrabanda și comercializarea drogurilor au fost reținuți de oamenii legii. Activitatea acestora a fost documentată pe parcursul a trei luni de zile. 

Astfel, în luna iunie, ofițerii de investigație au reținut un bărbat, în vârstă de 39 de ani, originar din raionul Hâncești. Acesta a ridicat un colet expediat din Franța prin intermediul unui microbuz de rută, iar ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 500 de comprimate cu denumirea comercială „Subutex”, pastile cu efect psihotrop.

Totodată, a fost identificat un alt bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, responsabil de ridicarea coletelor în care erau camuflate drogurile, și transmiterea acestora persoanelor responsabile de comercializare. Astfel, în cadrul percheziției efectuate au fost depistate și ridicate 280 de pastile „Subutex” și „Deazipex”, precum și mai multe doze de marijuană.

Ulterior, au fost reținute încă trei persoane, două femei și un bărbat, care aveau rolul de a comercializa drogurile consumatorilor, iar ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 360 de pastile psihotrope, precum și bani care se presupune a fi obținuți din comercializarea acestora.

În total, poliția a ridicat 1140 de pastile psihotrope, în valoare totală de aproximativ 900.000 de lei.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate în cadrul a trei cauze penale, fiind reținute cinci persoane. În privința acestora a fost aplicată măsura de arest preventiv pe un termen de 30 zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: