Cinci participanți la Conferința PAS din weekend, amendați pentru parcare ilegală. Ceban: „Au urcat cu mașinile de lux și au împrăștiat glod”
Full Article 3 minutes read

Cinci participanți la Conferința PAS din weekend, amendați pentru parcare ilegală. Ceban: „Au urcat cu mașinile de lux și au împrăștiat glod”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, îi cere Ministerului de Interne (MAI) să sancționeze conducătorii auto care și-au parcat neregulamentar mașinile pe iarbă, într-un parc din regiunea Botanica din capitală. Edilul de Chișinău spune că Primăria va sesiza oficial autoritățile, pentru ca acestea să ia măsuri în privința unor membri ai PAS, care s-ar face vinovați. Contactați de NM, atât oamenii legii, cât și reprezentanta PAS, Adriana Vlas, au declarat că persoanele găsite vinovate au răspuns conform legii, după ce au fost sancționate în baza articolului 238, aliniat 2, din Codul Contravențional.

„Referitor la mașinile PAS parcate pe spațiul verde lângă un restaurant unde a avut loc o șezătoare și noi am investi foarte mult în acea zonă. (…) Am solicitat colegilor să sesizeze autoritățile pentru această încălcare. Aștept MAI să pună amendă la fiecare deputățel PAS care se cațără cu mașinile de lux pe spațiul verde și împrăștie tot glodul prin acea zonă de parc. Primăria nu are condiții pentru a-i amenda, dar are oameni care muncesc la aceste spații verzi pentru a fi îngrijite și curate”, a declarat Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din 12 iulie.

Contactată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Partidului de guvernământ, Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a declarat că „toți cei care au parcat neregulamentar au fost amendați și au răspuns conform legii”. Vlas susține că reprezentanții partidului au participat atunci la Conferința Economică PAS – o conferință lucrativă pentru membri, la care au fost abordate subiecte de actualitate în paneluri de discuții.

NM a contactat pentru o reacție și reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). Natalia Golovco, purtătoarea de cuvânt a instituției, a precizat pentru sursa noastră că incidentul a avut loc sâmbătă, 8 iulie, într-un parc din capitală. Pentru parcarea neregulamentară a automobililor, spune Golovco, au fost sancționați, în total, cinci conducători auto. Întrebată dacă între ei se numără și reprezentanți ai PAS, purtătoarea de cuvânt a INSP a declarat: „Nu pot confirma identitatea acestora, pentru că este vorba de date cu caracter personal, dar și pentru că nu cunoaștem dacă sunt sau nu reprezentanți ai PAS”.

Natalia Golovco precizează că cei cinci conducători auto au fost sancționați conform articolului 238, aliniatul 2, din Codul Contravențional, care prevede că staționarea sau parcarea în locuri interzis se sancționează cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale (900 până la 1.500 lei ), cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

Precizăm că un activist a făcut public sâmbătă un videoclip în care pot fi văzute mai multe mașini parcate pe zona verde, în fața unui local din Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica al capitalei. Imaginile video au stârnit un val de reacții în rândul internauților, în contextul în care șoferii care au încălcat legislația ar f participat la un eveniment privat, organizat de partidul aflat la guvernare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: