Cine era soldatul împușcat pentru că a rostit “Glorie Ucrainei”? Fusese dat dispărut în februarie
Full Article 2 minutes read

Cine era soldatul împușcat pentru că a rostit “Glorie Ucrainei”? Fusese dat dispărut în februarie

Ministerul Apărării din Ucraina a dezvăluit numele soldatului ucrainean, videoclipul cu omorului căruia a apărut pe internet, pe 6 martie. Este vorba despre Timofei Șadura, un militar care era dat dispărut din data de 3 februarie. 

După ce, pe 6 martie, pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video în care se vede cum un soldat ucrainean, neînarmat, este împușcat după ce rostește fraza „Glorie Ucrainei!”, autoritățile ucrainene au anunțat că l-au identificat. „Șadura a fost dat dispărut din 3 februarie 2023, după luptele din apropierea orașului Bahmut. Corpul militarului nostru se află pe teritoriul ocupat temporar”, a precizat ministerul ucrainean într-un comunicat.

În plus, partea ucraineană a declarat că uciderea prizonierului de război este o crimă de război și a cerut o anchetă internațională imediată și aducerea celor responsabili în fața justiției.

„Uciderea prizonierului de război este încă o crimă de război a rușilor. Este un element al unei politici țintite spre teroare, și care este albită de propaganda Kremlinului cu mituri despre „naziști”. Va exista o pedeapsă pentru fiecare astfel de crimă de război. Nimeni nu se va putea ascunde de ea. Îi vom găsi pe toți”, a scris pe Twitter, șeful biroului prezidențial ucrainean, Andrei Ermak.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: