Ciocoi a participat la reuniunea Coaliției Globale împotriva Statului Islamic
Full Article 1 minutes read

Ciocoi a participat la reuniunea Coaliției Globale împotriva Statului Islamic

Șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, a participat la lucrările reuniunii ministeriale a Coaliției Globale împotriva Statului Islamic (ISIS), la invitația secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, și a ministrului afacerilor externe și cooperării internaționale al Italiei, Luigi Di Maio.

În cadrul reuniunii au fost abordate aspecte vizând acțiunile întreprinse de comunitatea internațională în lupta împotriva terorismului și au fost examinați pașii de viitor în acest sens, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Aureliu Ciocoi a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova de a contribui la combaterea terorismului internațional și, implicit, la consolidarea securității și stabilității regionale și internaționale.

„Republica Moldova este gata să-și aducă contribuția în ceea ce privește schimbul de informații, cooperarea în domeniul aplicării legii, precum și susținerea multilateralismului”, a spus Ciocoi.

Oficialul moldovean a evidențiat importanța promovării eforturilor comune, de o manieră coordonată și în spiritul solidarității, a comunității internaționale și tuturor actorilor vizați în vederea atingerii progreselor sustenabile de contracarare a terorismului internațional.

Programul vizitei include și o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din Regatul Suediei, Slovenia, Letonia, Grecia, Georgia și Statul Qatar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: