Ciocoi a participat la reuniunea Coaliției Globale împotriva Statului Islamic
Full Article 1 minutes read

Ciocoi a participat la reuniunea Coaliției Globale împotriva Statului Islamic

Șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, a participat la lucrările reuniunii ministeriale a Coaliției Globale împotriva Statului Islamic (ISIS), la invitația secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, și a ministrului afacerilor externe și cooperării internaționale al Italiei, Luigi Di Maio.

x

În cadrul reuniunii au fost abordate aspecte vizând acțiunile întreprinse de comunitatea internațională în lupta împotriva terorismului și au fost examinați pașii de viitor în acest sens, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Aureliu Ciocoi a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova de a contribui la combaterea terorismului internațional și, implicit, la consolidarea securității și stabilității regionale și internaționale.

„Republica Moldova este gata să-și aducă contribuția în ceea ce privește schimbul de informații, cooperarea în domeniul aplicării legii, precum și susținerea multilateralismului”, a spus Ciocoi.

Oficialul moldovean a evidențiat importanța promovării eforturilor comune, de o manieră coordonată și în spiritul solidarității, a comunității internaționale și tuturor actorilor vizați în vederea atingerii progreselor sustenabile de contracarare a terorismului internațional.

Programul vizitei include și o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din Regatul Suediei, Slovenia, Letonia, Grecia, Georgia și Statul Qatar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: