„Circa 200 mii de vaccinuri”. Directorul ANSP spune când expiră următorul lot de ser anti-Covid
Full Article 2 minutes read

„Circa 200 mii de vaccinuri”. Directorul ANSP spune când expiră următorul lot de ser anti-Covid

În Republica Moldova nu există doze de vaccinuri care ar expira până la sfârșitul acestui an, însă circa 200 mii de doze Moderna au termenul de valabilitate până în martie 2022. O declarație în acest sens a fost făcut de directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică  (ANSP) Nicolae Jelamschi, pe 23 decembrie.

În contextul raportului Curții de Conturi, care a constatat mai multe nereguli în loturile de vaccinuri și în procesul de imunizare, Jelamschi, a precizat că Ministerul Sănătății a constituit o comisie care a evaluat și analizat situația în teritoriu. Într-o zi sau două, rezultatele vor fi finalizate.

„Va veni cu o informație suplimentară Ministerul Sănătății cu datele referitor la activitatea acestei comisii. Curtea de Conturi nu a publicat varianta finală a acestui raport. După analiza acestei comisii se va întâlni, probabil, Curtea și va veni cu raportul final. Vaccinurile au fost administrate în perioada când erau valabile. Datele au fost introduse după expirare”, a menționat șeful de la ANSP.

În prezent, în Republica Moldova sunt peste 770 mii doze de vaccin.

Amintim că pe 16 decembrie, Curtea de Conturi a prezentat un raport, potrivit căruia, în  Moldova ar fi fost introduse circa 7000 de doze de vaccin cu termenul de valabilitate expirat. În opinia Curții de Conturi, acest lucru este cauzat de managementul defectuos, insuficiența controalelor cheie. De altă parte, Ministerul Sănătății a contestat raportul Curții și a menționat că nici o doză de vaccin expirat, nu a fost administrată oamenilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: