Circa 400 de plângeri, recepționate de către autorități. Se referă la îngrădirea liberei circulații de către forțele din stânga Nistrului
Full Article 2 minutes read

Circa 400 de plângeri, recepționate de către autorități. Se referă la îngrădirea liberei circulații de către forțele din stânga Nistrului

Autoritățile Republicii Moldova au recepționat circa 400 de plângeri din partea cetățenilor. Acestea se referă la îngrădirea liberei circulații de către forțele din stânga Nistrului. Despre acest lucru a anunțat deputatul Alexandru Jizdan, în cadrul unui briefing de presă.

„În incinta Serviciului de Informare și Securitate am desfășurat ședința comisie securitate națională și apărare, la care au fost invitați ministrul Afacerilor Interne, directorul SIS, ministrul Apărării, ministrul de Externe și viceprim-ministrul pentru Reintegrare. Aceștia au avut rapoarte separate și fiecare instituție a raportat despre acțiunile întreprinse în legătură cu instalarea celor 37 de posturi ilegale în zona de securitate”, a declarat Jizdan.

„Ministerul de Interne a raportat că au fost circa 400 de plângeri din partea populației, cărora li se îngrădește libera circulație. Noi am solicitat informații despre finalitatea acestor adresări”, a spus Jizdan.

Totodată, acesta a informat că din partea Biroului pentru Reintegrare a venit propunerea de a modifica codul penal ca „să putem pedepsi unele acțiuni ale forțelor separatiste”.

Jizdan a mai anunțat că din cele 37 de posturi ilegale, în prezent au rămas 13. „Noi vom verifica această informație”, a mai precizat acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: