Circa 60% dintre pedagogii din capială s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Datele la nivel național
Full Article 2 minutes read

Circa 60% dintre pedagogii din capială s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Datele la nivel național

Circa 850 de pedagogi au fost imunizați împotriva coronavirusului în cadrul maratonului de vaccinare care s-a desfășurat în perioada 30-31 iulie în capitală. La nivel național, aproape 30% din cadrele didactice au fost imunizate cu ambele doze de vaccin anti-Covid.

Datele cu privire la imunizarea cadrelor didactice din timpul maratonului din perioada 30-31 iulie 2021 au fost prezentate în cadrul şedinţei operative săptămânale de viceprimarul Olga Ursu.

Aceasta a atras atenția că imunizarea împotriva COVID-19 rămâne o prioritate, în condiţiile în care se apropie noul an şcolar 2021-2022, iar procesul educaţional se doreşte a fi organizat cu prezenţă fizică în clase şi în siguranţă.

În context, şeful adjunct al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Viorica Negrei a specificat că subdiviziunea de profil duce evidenţă săptămânală a personalului vaccinat, iar rata de imunizare, la nivel de municipiu, constituie 60%.

Totodată, responsabilii depun tot efortul pentru ca angajaţii din domeniul educaţiei, la nivel municipal, să aibă acces la vaccinare şi cu serul dorit.

„Ne propunem ca până la începutul anului şcolar să avem cel puţin 70% personal vaccinat. Încercăm să îi motivăm prin exemple de reuşită, astfel ca părinţii să aibă siguranţă pentru sănătatea copiilor lor, atunci când vor veni la şcoală, iar noi să fim bine pregătiţi. Vaccinarea va fi un indicator pentru stabilirea modului de organizare a procesului educaţional începând din 1 septembrie”, a mai spus Viorica Negrei.

Amintim că vaccinarea antiCOVID este gratuită şi poate fi solicitată la cele 70 de puncte de imunizare de pe teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv la cele 2 puncte mobile: troleibuz şi autobuz, amplasate în sectoarele capitalei şi în suburbii.

Potrivit ofițerului de presă al Ministerului Sănătății Cristina Stratulat, la nivel național, 35 741 cadre didactice au beneficiat de prima doză de ser anti-Covid (32,9%). De ambele doze au beneficiat 32 204 pedagogi (29,7%).

În total, în Republica Moldova sunt 108 616 lucrători în domeniul educației.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: