Circulația în centrul capitalei ar putea fi blocată. Partidul „ȘOR” a respins solicitarea Poliției de a se deplasa pe trotuar
Full Article 2 minutes read

Circulația în centrul capitalei ar putea fi blocată. Partidul „ȘOR” a respins solicitarea Poliției de a se deplasa pe trotuar

Inspectoratul General al Poliției solicită organizatorilor marșului care va avea loc pe 18 noiembrie în centrul capitalei să nu blocheze carosabilul. Manifestația ar urma să înceapă la ora 13:00 și este organizată de Partidul „ȘOR”.

Conform declarației prealabile înregistrată la Primăria mun. Chișinău, de către un partid politic, astăzi, 18 noiembrie, începând cu ora 13:00, va fi organizată o acţiune de protest în fața sediului Procuraturii Generale din centrul capitalei, cu deplasarea în marș spre eveniment din trei locații: 

1)Complexul Memorial ,,Eternitate”, pe str. Pan Halipa, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt; 

2) Academia de Științe pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt; 

3) str. Vasile Alecsandri de la str. Alexandru cel Bun până la Procuratura Generală.

„În context, în cadrul Primăriei mun. Chișinău a fost desfășurată o ședință cu participarea organizatorilor, în cadrul căreia a fost solicitată excluderea blocării părții carosabile pentru a nu încălca dreptul altor persoane la libera deplasare, propuneri neacceptate de organizatori”, a anunțat IGP.

IGP susține că, de asemenea, organizatorii nu au respectat prevederile Legii 26/2008 cu privire la întruniri și au omis depunerea declarației prealabile cu 5 zile înainte de desfășurarea acțiunii de protest. 

„În acest context, solicităm  cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere și să țină cont de solicitările forţelor de ordine, inclusiv aferent sistării circulației rutiere pe tronsonul de drum indicat. Totodată reiterăm organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile asumate precum și comportamentul manifestat de către participanți și desfășurarea întrunirii pașnice, pentru a nu pune în pericol alte persoane și pe sine”, a conchis IGP.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: