„Clarvăzătoare” escroacă. Ce pedeapsă a primit o femeie care pretindea că poate vindeca boli și cerea bani
Full Article 2 minutes read

„Clarvăzătoare” escroacă. Ce pedeapsă a primit o femeie care pretindea că poate vindeca boli și cerea bani

O femeie, care s-a dat drept clarvăzătoare, a lăsat un bărbat fără 6 mii de lei. Aceasta, potrivit procurorilor, susținea că are „puteri miraculoase de vindecare” și că îl poate trata pe fratele bărbatului. Femeia a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, în total – pentru șapte episoade de escrocherie. 

Ilegalitatea a avut loc pe 7 mai 2021, într-un apartament din municipiul Bălţi. Potrivit procurilor „femeia s-a dat drept clarvăzătoare şi, susţinând că are puteri miraculoase de vindecare, l-a indus în eroare pe un bărbat sub pretextul că îl poate trata pe fratele său, care este invalid”.

Astfel, aceasta a dobândit ilicit suma de 6000 lei.

Procurorii au menționat că femeia, în vârstă de 42 de ani, a fost recunoscută vinovată în total pentru săvârșirea a șapte episoade de escrocherie, stabilindu-i-se o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și a exercita activitate economico-financiară pe un termen de 4 ani.

Procuratura Generală a mai declarat că inculpata, în perioada anilor 2019 – 2021, cu scopul de dobândire ilicită a bunurilor altei persoane, prin convingerea victimelor să procure în credit telefoane pe numele lor, însă pe care să le predea ei, promițând că va achita rata lunară, a dobândit șase telefoane mobile.

„Bunurile primite le vindea unor terțe persoane la un preț mai mic, iar banii îi însușea”, au menționat reprezentanții Procuraturii Generale.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: