CNA confirmă: „Sunt mai multe denunțuri pe subiectul tentativei de corupere, inclusiv de la deputați”
Full Article 2 minutes read

CNA confirmă: „Sunt mai multe denunțuri pe subiectul tentativei de corupere, inclusiv de la deputați”

La Centrul Național Anticorupție (CNA) au fost depuse mai multe denunțuri privind tentative de corupere, inclusiv de către deputați din parlamentul Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

„Confirm că sunt mai multe denunțuri pe subiectul tentativei de corupere, inclusiv de la deputați. Toate sunt în proces de examinare și investigare. Deocamdată, nu putem oferi detalii, procesul fiind la etapa preliminară a urmăririi”, a precizat Angela Starinschi.

Reacția vine după ce președintele Igor Dodon a declarat într-un interviu pentru portalul Agora că mai mulți deputați socialiști au primit oferte de 400-500 de mii de euro pentru a trece la Partidul Șor sau la grupul parlamentar „Pro Moldova” și au făcut denunțuri la Procuratură.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a menționat că, săptămâna trecută un deputat a depus un denunț la CNA, în baza căruia a fost inițiată o cauză penală.

Aceasta a precizat că nu poate divulga despre ce parlamentar este vorba.

Recent, mai mulți deputați au părăsit fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și au aderat fie la Partidul ȘOR, fie la grupul Pro Moldova.

Amintim că, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 15 mai, șeful statului a menționat că se oferă10 mii de dolari fiecărui primar de la PDM care părăsește formațiunea, câte 1000-2000 de lei fiecărui consilieri sătesc și câte 20 de mii consilierilor raionali.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: