„Peste vreo doi ani o să ne uităm unul la altul cum se uită acum Filat și Voronin”. Mesajul lui Dodon pentru Maia Sandu și Andrei Năstase
Full Article 3 minutes read

„Peste vreo doi ani o să ne uităm unul la altul cum se uită acum Filat și Voronin”. Mesajul lui Dodon pentru Maia Sandu și Andrei Năstase

Președintele Igor Dodon susține că membrii Partidului ȘOR ar oferi bani unor primari și consilieri pentru ca aceștia să părăsească Partidul Democrat și să adere la formațiunea lor. În cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 15 mai, șeful statului s-a adresat liderilor PAS și Platforma DA pentru ca aceștia să susțină adoptarea unei legi care să interzică deputaților să adere la alte fracțiuni.

„Vreau să-i preîntâmpin pe cei care încearcă să facă trafic de influență pentru a atrage deputații din aceste formațiuni: Când vă veți pomeni cu procurorul alături, să nu vă mirați, eu vă spun o dată, nu o să repet. Și faptul că mergeți prin localități și propuneți 10 mii de dolari pentru un primar de la PDM să treacă la voi și 1000-2000 de lei la consilieri sătești și 20 de mii la consilierii raionali, eu știu. Veți fi taxați dur pentru această abordare. Nu vă duceți capul să mergeți în alegeri și să duceți campanie corectă, dar vă duce capul pe bani furați din miliard să încercați să faceți politică”, a declarat Dodon.

Șeful statului a propus modificarea Constituției astfel încât să fie interzis, prin lege, deputaților să părăsească fracțiunile partidelor pe listele cărora au ajuns în parlament.

„Vreau să văd cum voi veți face coaliție cu ȘOR și cu Candu. dar dacă mai pleacă 4-5-6 deputați, mai bine să mergem la anticipate și să scăpăm de acești transfugi. Și înainte de alegeri ar fi bine să votăm o lege prin care să interzicem trecerea unui deputat de la o fracțiune la alta”, a spus Dodon.

Președintele țării a avertizat liderii PAS și Platforma DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, că în caz contrar, aceștia ar putea repeta experiența foștilor conducători ai PCRM și PLDM.

„Haideți împreună, colegii de pe dreapta cu care am făcut coaliție, să ne gândim la o serie de modificări legislative care i-ar pune la punct pe astfel de „deștepți” care vor să facă mare politică. Stimați foști colegi de coaliție, scopul grupării lui Plahotniuc – Șor/Candu este să aibă o fracțiune de 25 de deputați. (…) Exact așa a făcut Plahotniuc în 2010 cu Voronin și Filat. Dacă o să permitem ca să ne joace din nou, Plahotniuc cu aceleași metode, peste vreo 2 ani o să ne uităm unul la altul cum se uită acum Filat și Voronin. Dacă nu o să ne ajungă minte, pe urmă o să ne pară rău”, a argumentat Dodon.

Amintim că, recent, mai mulți deputați, primari și consilieri locali și raionali au anunțat că părăsesc PDM și aderă fie la grupul Pro Moldova, fie la Partidul ȘOR.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: