CNA declară: Au loc percheziții în dosarul primăriei Durlești. A fost reținut și un fost deputat democrat 
Full Article 2 minutes read

CNA declară: Au loc percheziții în dosarul primăriei Durlești. A fost reținut și un fost deputat democrat 

Fostul deputat democrat Veaceslav Nedelea a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. Informația a fost confirmată pentru NM de Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA. Totodată, potrivit unui comunicat al Centrului, în data de 12 ianuarie au loc percheziții în dosarul primăriei Durlești privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor.

„Suntem la patru adrese din raza municipiului Chișinău, unde efectuăm acțiuni de urmărire penală la persoane care au intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiați ai fostului primar”, se arată în declarația CNA.

Reprezentanții Centrului au mai menționat că ulterior vor reveni cu detalii.

***

Amintim că în dimineața zilei de 12 ianuarie, a fost reținut și Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democrația Acasă”. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, în urma unor percheziții la domiciliul lui. Momentul a fost înregistrat de lider și postat pe o rețea socială.

De menționat că, anterior, TV8 – în cadrul unei investigații, a vorbit despre un cartier întreg în una dintre cele mai scumpe zone ale Durleștiului și alte zeci de terenuri de construcții și terenuri agricole. Potrivit investigației, acestea au ajuns printr-un șir de tranzacții dubioase în proprietatea rudelor foștilor primari ai localității – Nicolae Crudu și Veaceslav Nedelea. Sursa declara că schema implică mai multe persoane cunoscute opiniei publice, inclusiv activistul și luptătorul împotriva corupției Vasile Costiuc, tot el lider al Partidului Democrația Acasă.

Acum câteva săptămâni, a fost arestată Diana Crudu, fiica fostului primar, iar luni judecătorii au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu.

„În noiembrie curent, după reținerea Dianei Crudu de către oamenii legii, Costiuc a organizat un protest la sediul Procuraturii Anticorupție, unde a cerut eliberarea fiicei nașilor săi, scandând că este nevinovată. Ulterior, imaginile video de la protest au fost șterse de pe pagina de facebook a lui Vasile Costiuc”, se arată în investigație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: