UPDATE CNA efectuează percheziții în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române
Full Article 2 minutes read

UPDATE CNA efectuează percheziții în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române

Ofițerii de urmărire penală ai Centrului Național Anticorupție (CNA) desfășoară acțiuni la câteva adrese în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române. Informația a fost confirmată pe 9 aprilie.

„Astăzi suntem la Just Consult și Document Park. CNA și procurorii urmează să examineze mai multe acte confirmative, pe care le-au ridicat de la sediile acestor companii, pentru a fortifica probatoriul în dosarele deschise pentru trafic de influență, săvârșit prin prestarea de servicii contra unor plăți ilicite”, au precizat reprezentanții instituției.

UPDATE (16:00) În urma acțiunilor de urmărire penală, CNA și procurorii au ridicat mai multe probe, relevante pentru cauzele penale, inclusiv înscrisuri de ciornă, contracte, tehnică de calcul, ștampile și alte obiecte. Acestea urmează a fi examinate în dosarele deschise pentru trafic de influență, săvârșit prin prestarea de servicii contra unor plăți ilicite. Deocamdată nu a fost stabilit statutul procesual al persoanelor vizate, urmând ca acesta să fie decis după administrarea probelor ridicate în timpul perchezițiilor.

Ar putea fi o imagine cu în aer liber

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Autoritatea Națională pentru Cetățenie str.Smardan Sector 3 București, România”

***

Pe 3 martie, oamenii legii au anunțat că trei persoane au fost reținute, după ce s-a stabilit o schemă în care erau implicați agenţi economici, persoane fizice şi publice, notari, dar şi alţi intermediari din Republica Moldova şi România. Potrivit CNA, cei implicați se ocupau de urgentarea eliberării actelor de identitate şi de stare civilă, a certificatelor de naştere, perfectarea unor procuri pe numele unor terţi etc. Sumele pretinse pentru documente variau între 50 şi 5000 de euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: