CNA solicită arestarea preventivă a celor trei suspecți reținuți în dosarul eliberării frauduloase a certificatelor sanitar-veterinare
Full Article 50 second read

CNA solicită arestarea preventivă a celor trei suspecți reținuți în dosarul eliberării frauduloase a certificatelor sanitar-veterinare

Procurorii anticorupţie au depus demersuri la Judecătoria Chişinău (sediul Ciocana) prin care cer arestarea preventivă a celor 3 persoane, reţinute de CNA în dosarele certificatelor sanitar-veterinare. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Centrului Național Anticorupție în dimineața de 27 mai.

Amintim că CNA a reținut trei persoane în dosarul eliberării frauduloase a certificatelor sanitar-veterinare. Printre aceștia sunt şeful adjunct al Direcţiei municipale şi doi medici sanitar-veterinari.

Indivizii sunt bănuiți de estorcarea sistematică de mită, pentru diferite servicii, acordate unor agenţi economici care îşi desfăşurau activitatea în raza municipiului Chişinău. Este vorba despre şeful adjunct al Direcţiei şi un medic-veterinar al aceleiaşi subdiviziuni din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

La această etapă, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care figurează 25 de persoane cu statut de bănuit şi alte 3 persoane puse sub învinuire (arestate la domiciliu).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: