CNESP s-a întrunit în ședință. Au fost ajustate condițiile privind redeschiderea grădinițelor
Full Article 2 minutes read

CNESP s-a întrunit în ședință. Au fost ajustate condițiile privind redeschiderea grădinițelor

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) s-a întrunit în ședință, astăzi, 28 august. În acest sens, au fost luate unele decizii privind ajustarea condițiilor de relansare a procesului educațional în contextul epidemiologic al COVID-19.

Astfel, CNESP a decis ca programul de activitate al instituției de educație timpurie să fie stabilit de către administrația instituției, fiind coordonat cu fondatorul/autoritatea publică locală. În același timp, este necesar asigurarea condițiilor de minimizare a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției, alocarea timpului suficient pentru aerisire/ventilare a spațiilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor, inventarului, jucăriilor și materialelor didactice.

De asemenea, se va evalua și se va ajusta numărul necesar și orarul optim de activitate al educatorilor și asistenților de educatori în cadrul grupelor de copii.

Copilul urmează a fi însoțit, spre și de la instituția de educație timpurie, recomandabil de către una și aceeași persoană, cu vârsta mai mare de 16 ani. Totodată, părinților li se va recomanda, după posibilitate, să ia copilul acasă mai devreme.

Amintim că deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman a expediat un demers în adresa premierului Ion Chicu și a ministrului Educației, Igor Șarov. Gherman a solicitat autorităților să fie revizuit programul de activitate a grădinițelor astfel încât acesta să fie în concordanță cu regimul de lucru al părinților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: