CNN: Soldații ruși au furat din Melitopol tehnică de agricolă de $5 mln. Au transportat-o în Cecenia, dar nu o pot folosi
Full Article 2 minutes read

CNN: Soldații ruși au furat din Melitopol tehnică de agricolă de $5 mln. Au transportat-o în Cecenia, dar nu o pot folosi

Armata rusă a transportat tehnică agricolă din orașul ucrainean Melitopol în Cecenia, însă aceasta nu poate fi utilizată, întrucât proprietarul a blocat-o de la distanță, informează CNN. Potrivit publicației americane, valoarea bunurilor furate de la centrul „Agrotek” se ridică la 5 mln de dolari.

La sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie, compania „Agrotek-Invest”, reprezentanții oficiali în Ucraina ai producătorului american de tehnică agricolă John Deere, au anunțat de câteva ori despre furturi din Melitopol.

Potrivit sursei, totul a început de la două recoltatoare, un tractor și o semănătoare. Pe durata săptămânilor ulterioare, au fost scoase din Ucraina 27 de mijloace tehnice agricole. Sursa CNN a adăugat că în rândul trupelor respective s-au format două grupări – una scotea tehnica ziua, iar cealaltă – noaptea.

Mijloacele tehnice sunt dotate cu sisteme GPS, care permit identificarea locului aflării. Ultima locație indicată este satul Zakan-Iurt din Cecenia, localitate aflaă în apropiere de orașul Groznîi. Proprietarul a reușit să le scoată din uz de la distanță, pentru ca hoții să nu le poată utiliza.

„Atunci când ocupanții au adus recoltatoarele în Cecenia, au înțeles că nu le pot nici măcar porni, pentru că au fost blocate de la distanță”, a menționat interlocutorul.

Acesta a adăugat că hoții caută în Rusia consultanți care să poată sparge programul. Dacă nu vor reuși, tehnica poate fi dezasamblată, iar piesele – vândute la bucată.

Portalul ucrainean „Zerkalo Nedeli” a publicat în aprilie un articol despre furtul tehnicii agricole și altor infracțuni săvârșite de armata rusă în Melitopol. Potrivit sursei, în satul Zakan-Iurt s-au născut frații Muslim și Temirlan Huciev. Primul conduce executivul cecen, iar al doilea este liderul regiunii cecene Acihoi-Martanovsk (din care face parte și satul Zakan-Iurt), iar anterior a fost director executiv al fondului „Ahmat Kadîrov”. După ocuparea Melitopolului, fondul a adus în oraș ajutoare umanitare, potrivit „Zerkalo Nedeli”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: