Cod Galben de ninsoare, vânt, ger şi gheţuş în Moldova. Vremea se răcește brusc până la -22°C
Full Article 1 minutes read

Cod Galben de ninsoare, vânt, ger şi gheţuş în Moldova. Vremea se răcește brusc până la -22°C

În perioada 11-17 februarie va avea loc schimbarea bruscă a vremii. Despre aceasta au anunțat meteorologii moldoveni pe 10 februarie. Potrivit acestora, pe 11-12 februarie vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare. 

În legătură cu pătrunderea maselor de aer rece de origine arctică, în perioada 12-17 februarie temperatura aerului noaptea treptat va scădea de la -8..-13°C până la -14..-19°C, spre sfârșitul perioadei la nord până la -20..-22°C, iar ziua va scădea până la -8..-13°C.

Pe 12-13 februarie vântul va prezenta intensificări de până la 17-22 m/s (61-79 km/h) iar pe drumuri se va forma ghețuș.

În acest context, salvatorii atenționează oamenii despre pericolul căderii zăpezii de pe acoperișuri și pomi, dar și a riscului de formare a țurțurilor.

Mai mult, oamenii sunt îndemnați să evite porțiunile de drum unde copacii sunt încărcați cu zăpadă și gheață și să-și supravegheze copii în drum spre școală.

Salvatorii atenționează și asupra pericolului aflării în preajma bazinelor acvatice.  Atenționarea este și pentru părinții care au copii dar și  amatorii pescuitului la copcă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: